Martin Staxrud

MartinMartin Staxrud har 7 års utdannelse i fra Norges Idrettshøgskole i fagområdene ”Faglærer Idrett”, ”Idrettspsykologi” og ”Kultur og Idrettsforvatning”. Han skrev sitt hovedfag i ”Coaching” hvor fotball og styrketrening var temaet. I tillegg har han grunnfag spesialpedagogikk og Ex.phil. i fra Universitetet i Oslo.
Han har jobbet som trener på kraft/styrke avdelingen for Olympiatoppen i 15 år og fulgt opp en rekke utøvere. Han har blant annet vært barmarkstrener for snowboardlandslaget, alpinlandslaget for damer og fulgt opp den fysiske treningen til en rekke fotballspillere og kampsportutøvere på høyt nivå.
Martin har jobbet for Gateway College i siden 2005 som Avdelingsleder for idrett hvor han er ansvarlig for deres personlig trener- og idrettsstudier i regi av Høgskulen i Sogn og Fjordane. Han underviser flere hundre timer på høgskolenivå hvert år.
Selv har han har tidligere hatt en karriere som bokser og har ved flere anledninger representert landslaget og har vært Nordisk mester.
Martin sin spesialkompetanse er å knytte opp teori til praksis og tilrettelegging av trening.