Svein Ove Husnes

SveinOveSvein Ove har jobbet som kursholder, foreleser og fagutvikler av utdanninger i treningsbransjen i over 15 år. Først jobbet han som foreleser, fagansvarlig og senere leder for SAFE (Scandinavian Academy of Fitness Education) fra 1998 til 2003. Han var deretter med på oppstarten og oppbygningen av Fitness deltid ved Norges idrettshøgskole (NIH) fra 2003 til 2008 som fagansvarlig førstekonsulent, foreleser og kursholder.

Fra 2008 til 2013 jobbet Svein Ove som Produkt-og utdanningsansvarlig for Technogym Norden (Qicraft Group) og fra januar 2013 til august 2014 var han leder for Overvektsklinikken ved Aleris Helse AS. I perioden 2008 til 2014 jobbet han også som innleid kursholder og foreleser for NIH Fitness og FOKUS (Forsvarets kompetanse- og utdanningssenter) ca 200-400 timer per år. Svein Ove jobber i dag med kreftpasienter og er faglig leder ved Montebellosenteret i Mesnali, like ved Lillehammer.

Tidligere i karrieren jobbet Svein Ove som idrettsoffiser i forsvaret i 7 år og var også en av de første som jobbet som Personlig Trener i Norge på slutten av 90-tallet. Han ble utdannet Personlig Trener fra SAFE Sverige i 1998 og ble Norges første EREPS autoriserte Personlig Trener i 2009. Svein Ove har også jobbet som idrettsfysioterapeut ved Olympiatoppen og for flere landslag (Padling og Alpint) i perioden 2003 til 2008.

Han er utdannet fysioterapeut fra Høyskolen i Oslo, har tre års høyskoleutdanning i idrett fra blant annet NIH og fullførte i 2008 en Master i idrettsfysioterapi ved samme skole. Han ble i tillegg Autorisert Idrettsfysioterapeut FFI (faggruppen for idrettsfysioterapi) i 2007.

Svein Ove har spesialkompetanse og underviser blant annet på følgende fagområder:

  • Funksjonell anatomi
  • Skader og trening – behandling og rehabilitering
  • Bevegelighetstrening
  • Holdningsanalyse
  • Manuelle tøyningsmetoder
  • Veiledning og innlæring av nye øvelser
  • Biomekanikk og øvelsesanalyse
  • Praktisk jobbing som Personlig Trener – herunder spotting
  • Personlig Trener yrket – herunder etikk, salg og service